Magamról

Sziasztok!

Graf Ádám vagyok, amatőr de lelkes fényképezőgép-használó. A “foto·graf” egyszerű szójatek, csak semmi felvagósdi. ;-) Ugyanis nem állítom magamról, hogy fotós lennék, de igyekszem egyre magasabb vizuális erővel bíró (és művészi színvonal felé törekvő) képeket készíteni, illetve jobban mondva egyszerűen csak jó képeket, amiket jó elővenni és megnézegetni. Ez néha sikerül, néha nem, de a fő, hogy mindig igyekszem tanulni ezen a téren… Van egy olyan nézőpontom, amiben a kép több pontok halmazánál és sokszor nem kell tökéletesnek lennie sem kompozícióban sem technikailag, hogy egy világot magával hozzon a nézőnek.

2011 februárjában kezdtem az egész fotózósdit, egy belépőszintű Olympus DSLR géppel az abszolút nulláról. Ma egy Nikon D7000 rendkívül boldog tulajdonosa vagyok. (Részletek később az Artozékaim aloldalon.)

Nem szeretek kényszerből fotózni. Ez igaz a belső kényszerérzetre is. Jobb szeretem meglepni vele az embereket, örömet szerezni a képekkel, amikre nem is számítottak. Ez felszabadító és sokkal kreativabban megy a dolog, mert játékossá varázsolja a folyamatot számomra. Ha elmegyek fotózni, sokszor egyetlen képért megyek, ami jól adja vissza a hangulatot és az emléket vagy az alanyt. Amíg ez nincs meg, izgatott vagyok, amikor megérzem hogy megvan (elég ha még csak a keresőben látom),  attól a pillanattól kezdve minden kép ajándék. Általában ezután a bizonyos pillanat után több a “maradós” kép, mint előtte.

Ezen a blogon egyrészt szeretném a barátaimmal – és mindenkivel, aki nyitott rám – megosztani fotóimat, az azokhoz tartozó emlékeket, írásokat és képeket, melyek inspirálnak. Másrészt remélek benne egy jól látható utat ami a fejlődésemet és buktatóimat ábrázolja. Kedves Látogató! Örülök, ha velem tartasz.

Minden vélemény számít!